Home Winkelen in Almere Architectuur in Almere Stadsdelen Almere Wonen in Almere Kijk op Almere
 ALMEREAANGENAAM
32 - 15
32 - 15  
44 - 42
44 - 42  
LELYSTAD
LELYSTAD

Auto  in kilometers  - Trein  in minuten

Auto  in kilometers  - Trein  in minuten
30 - 23
30 - 23  
AMSTERDAM
AMSTERDAM
 Zwolle, Groningen
 Leeuwarden
Zwolle, Groningen
Leeuwarden
  WONEN
 Leiden,  Den Haag
Rotterdam, Vlissingen
Zwolle en Groningen
Leiden,  Den Haag
Rotterdam, Vlissingen
ALMERE
POORT VAN DE
 RANDSTAD
ALMERE

POORT VAN DE
RANDSTAD
Almere; optimaal voor senioren.

Op het gebied van de woningbouw lijkt Almere na enkele jaren van bezinning, in 2012 de eerste stappen te zetten naar invulling van de Almere Principles. Van grootschalige projecten  zoals Duin in de kustzone van Poort en Nobelhorst, tot aan bouwgroepen en particulier opdrachtgeverschap in inmiddels alle uithoeken van de stad. Stadsdeel Oosterwold zal organisch kunnen groeien. In de loop van 20/30 jaar zullen bewoners zelf hun buurten en wijken vormgeven, met niet meer dan 8 woningen per hectare!, gelardeerd met groen en stadslandbouw. Hier is ruimte voor  nieuwe visies en inzichten over omvorming van de huidige wijze van wonen, werken en samenleven. Almere is een stad waar iedereen wel aan zijn trekken kan komen. Natuurlijk een ideale stad om de kinderen op te laten groeien, maar wat wordt vergeten, is dat de stad ook uitermate geschikt is voor senioren. Voor de fitte oudere biedt de stad een keur aan ontspannings mogelijkheden in de vrije natuur. Gratis dus, en ook hier bewijst het stelsel van vrije busbanen zich. Maximaal 400 meter van de voordeur is er een bushalte. Snel en comfortabel brengt de bus je met max 1 overstap door de hele stad. Voor de minder mobiele senior is het vrije gelegen netwerk aan fietspaden ideaal om met de scootmobiel overal te komen. Voor de jongsten onder de senioren komt dan ook nog de mogelijkheid van de ultieme wens.
Kinderen uit huis, en dan met vrienden in een bouwgroep het ideaal realiseren. Er zijn in het Homeruskwartier ook kavels waar je klein kan bouwen, met een lekkere tuin erom heen.  Tuinhuis heet dat.
Home
Trendsetter moderne samenleving

De trends op het gebied van leven en wonen zijn nauw verbonden met de gedachte aan duurzaamheid en gezondheid. De manier van leven en de wijze waarop we onze werkzaamheden uitvoeren veranderen hierdoor in hoog tempo. Grote kantoren lossen op in netwerken, waarbij filevrij reizen en meer bij de kinderen zijn, de grote motivatie vormen. Nieuwe levens stijlen  zorgen voor een groeiende  behoefte aan een grotere woning. Woningen tot 80m2 bieden onvoldoende ruimte voor gezin en werk in het huis. Almere zal volop profiteren van de wens naar meer ruimte. Vanaf 1976 zijn vooral woningen gebouwd, 100-160m2, met tuin, die werken aan huis wel goed mogelijk maken en nog steeds betaalbaar zijn. In feite is Almere al helemaal voorbereid op de wensen van het Nieuwe Leven. Het vele groen, water, vrije fietspaden en busbanen vormen de basis. Niet voor niets hoort Almere bij de top als het gaat om het percentage ZZP’ers. Voor thuiswerkers is het ook prettig te weten dat  praktisch geheel Almere is voorzien van een  glasvezel aansluiting. Onderstaand is de centrale ligging van Almere, na opening van de Hanzespoorlijn, goed te zien. Met een verhoogde frequentie aan treinen ontstaat er een metro-achtige verbinding met Amsterdam en Schiphol en zijn er directe lijnen met Groningen, Zwolle en Den Haag.
SCHIPHOL
SCHIPHOL
  UTRECHT
 UTRECHT
  41 - 38
 41 - 38
 HOME

U werkt in Almere, maar woont er niet?

U pendelt dan gemiddeld dagelijks 2 x 45  min.  Dat zijn  41 werkdagen  per jaar!  Veel verloren kwaliteit's uren voor gezin, hobby, sport, shoppen of gewoon lekker luieren.  Het kan ook anders, bijvoorbeeld met de fiets naar het werk.

Leef bewust, spaar milieu, tijd en geld.

De stadsoriëntaties van AlmereAangenaam  helpen bij de keuze uit de vele woon mogelijkheden die de stad biedt als aanvulling
op uw persoonlijke levensstijl. Ontdek met de gids welke stadsdelen, wijken of buurten het meest geschikt zijn voor uw lifestyle.